Backup

Backup je postupak izrade sigurnosne kopije podataka iz računala za slučaj da se originalni podatak ošteti ili izgubi. Zapitajte se što bi se dogodilo kada bi vam se u ovom trenutku nestali podaci sa računala uslijed kvara diska ili djelovanja računalnih virusa. Koliko vremena bi vam trebalo da ponovno nastavite sa uobičajenim radom, da li bi ste nepovratno izgubili važne podatke, koliko bi vas to koštalo u vašem poslovanju? Hard diskovi u računalima okreću se na prosječno 7200 okretaja u minuti i budite sigurni, niti jedan neće raditi vječno, kad tad će se pokvariti i podaci na njemu će postati nedostupni.

Ako imate riješen backup podataka poslovnog programa, imate li riješen backup word dokumenata, e-malova, dragih fotografija i filmova? Često uzrok gubitka podataka može biti ljudski faktor, npr. zaboravnost. Ako ručno svakodnevno obavljate backup na CD ili stick, izračunajte koliko vremena na njega potrošite dnevno, a koliko je to vremena godišnje i koliku vam to obavezu čini. Skinite brigu i odgovornost sa sebe, koristite automatizirane backup procedure koje izrađuju sigurnosne kopije podataka istog trena čim su nastali i to sa svih vaših računala odjednom.

Primjer:
Ukoliko imate u uredu ili stanu npr. 3 stolna računala i jedno prijenosno na kojima svakodnevno radite i stvarate nove dopise, knjigovodstvene podatke i pohranjujete drage vam fotografije, u svakom trenutku postoji opasnost od gubitka podataka. Mrežni backup sustav, sve ili odbrane najnovije podatke, sa svih računala može pohranjivati na zajednički backup medij, a sa prijenosnog računala u trenutku kada se priključi u mrežu (može i bežično). Backupom podataka sa notebooka oni mogu automatski postati i dostupni računalima u mrežu i nije potrebna vaša dodatna radnja kopiranja podataka sa notebooka. Time backup sustav može imati ulogu praktičnog servera. Sustav se može konfigurirati da čuva više starijih sigurnosnih kopija i omogućava vraćanje slučajno obrisanih podataka.

Sve je dobro dok vam backup sustav nije potreban, ali morate ga instalirati prije nego vam zatreba da bi ga imali kada vam zatreba. Shvatite ga kao malu investiciju koja donosi velike uštede u budućnosti. Mi vam nudimo nekoliko backup rješenja, ovisno o faktorima rizka, važnosti, vrsti i količini podataka za backup, maksimalnom vremenu potrebnom za nastavak rada nakon incidenta i financijama, već od nekoliko desetaka kuna. Upitaje nas za prijedlog backup rješenja vašeg sustava.

Lokacija

 

Obavijest: 
Novosti u načinu poslovanja

Primijenjena računala d.o.o.
Matije Gupca 52

Radno vrijeme - Servis i usluge:
prema dogovoru

Tel: 049/500-822

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 Web katalog:
www.racunala-shop.com

            Google karta

 

Stranice racunala.hr koriste kolačiće (cookies). Nastavkom uporabe ovih stranica ili klikom na gumb Prihvaćam pristajete na pohranu i pristup kolačićima.
Više...
Prihvaćam