Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Usporedba
Favoriti
Prijava
Prijava
ASRock Z690 Steel Legend

ASRock Z690 Steel Legend

28.4.2022.

Danas je pred nama ASRockova Z690 Steel Legend ploča koja podržava DDR 4 memoriju premda to zapravo nigdje u imenu ne naslućuje. Zapravo, ASRock je to izbjegao kod svih svojih Z690 ploča pa dobro trebate proučiti model koji želite kupiti. Steel Legend je ploča iz nižeg cjenovnog segmenta, a donosi uobičajenu količinu opreme i zimski maskirni dizajn PCB-a, te izraženije RGB LED osvjetljenje.

Pakiranje je standardno za ASRockove ploče. U mekom vanjskom omotu na kojem se nalaze grafike i bitni podaci o proizvodu, nalazi se tvrda kartonska kutija. Unutar nje je ploča odlično zaštićena u stiropjeni i debeloj antistatičkoj vrećici. U bundleu se nalazi medij s upravljačkim programima i aplikacijama, brzi instalacijski vodič za korisnike, dva SATA kabela, tri M.2 vijka, dva odstojnika za M.2 sockete i jedan držač ili podupirač za grafičke kartice.

ASRock je zadržao vrlo sličan dizajn kao i kod prethodne generacije (Z590 Steel Legend) uz manje kozmetičke izmjene. Novost je malo drugačiji zimski maskirni dizajn PCB-a, te nešto osvježen dizajn aluminijskih hladnjaka, koji su sada i nešto veći – pogotovo oni na VRM jedinici. Zbog većih je zahtjeva za strujom novih procesora VRM jedinica doživjela promjene, pa je i hlađenje povećano kako bi se toplina bolje disipirala u okolinu. Ukupno gledano, dizajn je dobro pogođen, nije previše kičast i ploča će se dobro uklopiti kako u crna, tako i u bijela kućišta.

Više na PCEkspert